Quick Search Box

Quick Search Box 2.0.0.3789

Mooie zoekbalk en applicatielanceerder

VOOR

  • Doorzoekt zowel harde schijf als internet
  • Zeer snel en stabiel
  • (De)selecteer doorzoekbare items en sites
  • Integreert woordenboek en Google-accounts

TEGEN

  • Google-account documenten indexeren langzaam
  • Voorkeuren Nederlandstalig maar zoekscherm niet

Excellent
9

Het gratis Quick Search Box is een kleine applicatie waarmee je razendsnel programma's opstart of je documenten en het internet doorzoekt. Hiermee vergroot je je productiviteit en verminder je het gebruik van de muis.

Het door Google ontwikkelde Quick Search Box is volledig opensource en overduidelijk geïnspireerd door de lanceerapplicatie Quicksilver. Net als bij dit programma haal je door middel van een simpele sneltoetscombinatie een kleine zoekbalk tevoorschijn. Typ hier bijvoorbeeld "dash" in: Quick Search Box vind het Dashboard en een druk op Enter volstaat om deze pijlsnel op te starten. Zoektermen die niet met applicaties of documenten overeenkomen, leiden toch nog tot een Google-zoekopdracht met je standaard webbrowser.

Quick Search Box is zeer stabiel, ziet er strak uit en bevat veel wijzigbare opties. Je kiest zelf je favoriete kleur voor de zoekbalk en ook de sneltoetscombinatie verander je naar wens. Het programma heeft schijnbaar geen tijd nodig voor het indexeren van je Mac. Bovendien schakel je eenvoudig enkele plug-ins in, die de applicatie bijvoorbeeld integreren met je Safari-bookmarks of Google Picasa-account. Het moet wel gezegd dat Quick Search Box deze resultaten minder snel opneemt.

Genoeg gehad van altijd maar heen en weer gaan met de muis? Quick Search Box maakt het besturen van je Mac een stuk eenvoudiger. Als je reeds Quicksilver of de Mac's eigen zoeker Spotlight gebruikt, is de overstap naar Quick Search Box zeker het overwegen waard.

Meeste downloads Utilities & Tools voor mac

Meer
Quick Search Box

Download

Quick Search Box 2.0.0.3789

Beoordelingen about Quick Search Box